حاشیه نشینی ۲۴ درصد جمعیت کلانشهر تبریز
به گزارش پیشتاب نیوز، حیدر فتحزاده در جلسه بررسی طرح آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی اظهار کرد: ۴۸ درصد جمعیت استان در تبریز مستقر هستند و ۲۴ درصد از جمعیت شهر تبریز را حاشیه نشین ها تشکیل دادهاند که بخش عمدهای از این حاشیه نشینها از شهرستانهای محروم هستند.
او بر ضرورت اجرای این در جهت توانمندسازی روستاها و جلوگیری از حاشیه نشینی تاکید و اضافه کرد: هنوز در مسائل اولیه تامین، آب، برق و راه روستایی گرفتار هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی گفت: این طرح با همکاری و هدایت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در روستاهای شهرستان خداآفرین اجرا میشود که خروجی آن باید توانمندسازی روستاها باشد.
فتحزاده گفت: طرح آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی، طرحی است که به منظور توسعه یکپارچه، هماهنگ، فراگیر و پایدار سکونتگاههای روستایی از طریق ساماندهی شبکههای محلی و با تاکید بر روابط و پیوندهای روستایی – شهری اجرا میشود.
او افزود: بر اساس آخرین تغییرات، در شهرستان خداآفرین حدود ۱۷۳ آبادی وجود دارد که از این تعداد ۴۱ آبادی خالی از سکنه است.
در این جلسه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی توضیح داد: تفاهم نامه طرح منظومه توسعه روستایی در سال ۱۳۹۴ بین استانداری و بنیاد مسکن منعقد و در سال ۱۳۹۵ در دفتر مرکزی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور تصویب شد.
حجت اله سروری ادامه داد: مطالعات طرح در سال ۱۴۰۰ در شورای برنامهریزی استان تصویب شده و اجرای طرح را نیز با محوریت پژوهشکده سوانح طبیعی کشور شروع کردهایم.
وی بالا بردن ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی برای روستائیان و افزایش رضایتمندی روستائیان از کار، درآمد و زندگی خود را از جمله اهداف طرح منظومه توسعه روستایی اعلام و اضافه کرد: بنیاد مسکن به عنوان یک نهاد تسهیلگر میخواهد پل ارتباطی و تعامل بین مردم و دستگاههای خدمات رسان باشد.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی هم در این جلسه گفت: ۹۷ تسهیلگر در سطح کشور در زمینه اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه های روستایی فعال هستند.
سید امیرحسین گرکانی افزود: در این طرح به جای اینکه توسعه روستا به صورت نقطه ای و جزیره ای مورد توجه باشد، ارتباط و پیوند روستاها و ارتباط و پیوند بین روستا و شهر مد نظر قرار می گیرد.
او با بیان اینکه برای اجرای این طرح، ۲۷ تفاهمنامه با استانداران منعقد شده، گفت: این طرح در ۱۳ استان، ۲۰ شهرستان و ۳۴ بخش اجرا می شود.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی از شناسایی ۱۹۰ پروژه در خداآفرین برای اعطای تسهیلات خبر داد و گفت: برای حمایت از این طرح ها ۴۱ میلیارد تومان اعتبار لازم است.
گرکانی کشف ظرفیتهای توسعه روستا، آموزش جامعه هدف، اعطای تسهیلات برای ایجاد اشتغال، تقویت نهادهای محلی از جمله صندوق های خرد روستایی و هماهنگی و همافزایی بینبخشی دستگاههای اجرایی را از مزیت های اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی دانست.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰