روستای پیشتاب در مسیر محرومیت زدایی؛

بهره برداری از ۲۱ واحد مسکن روستایی و گاز لوله کشی شده در پیشتاب

با حضور نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی؛ 21 واحد مسکن روستایی و گاز لوله کشی شده در روستای پیشتاب به بهره برداری رسید.

به گزارش پیشتاب نیوز؛ کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجان شرقی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در عرض ۱۴ ماه، ۲۱ واحد مسکن روستایی برای مددجویان کمیته امداد در روستای پیشتاب “پشتو” ساخته‌اند و شرکت گاز نیز این روستا را به خط گاز شهری وصل کرده است.

سرخط حکایت محرومیت زدایی از روستای پیشتاب”پشتو” را باید در فرم های میز خدمت وزارت راه و شهرسازی در آذربایجان شرقی در دور اول سفر آقای رئیسی به استان جستجو کرد.

در دور اول سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان شرقی، پس از مطرح شدن مشکل راه روستای پیشتاب در میز خدمت، آقای حسین مذنب نماینده تام الاختیار وزیر راه و شهرسازی به همراه اورجعلی علیزاده مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی به روستای پیشتاب رفتند تا گره کور راه این روستای ۶۵ خانواری را باز کنند.

21 واحد مسکن روستایی در پیشتاب افتتاح شد

در این سفر حسین مذنب مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی با مشاهده نبود آب آشامیدنی و گاز شهری، خشتی بودن خانه ها، نبود خانه بهداشت، اجرا نشدن طرح هادی، کانکسی بودن مدرسه و بدتر از همه نبود راه ساخته شده در این روستا، پیگیری های تلفنی از همتایان خود در وزارتخانه ها را همان لحظه شروع کرده و روسای بنیاد مستضعفان، شرکت ملی گاز و بنیاد مسکن کشور را در جریان مشکلات این روستا قرار داد.

با گذشت یک روز، دستگاه های مربوطه دست به کار شده و هرکدام کارشان را آغاز کردند، بعضی ها برای محرومیت زدایی و بعضی ها برای توجیه کم کاری!

یکی از اولین ها اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی بود که با گسیل ماشین آلات راهداری، اقدام به تعریض و بهسازی راه روستا کرد.

21 واحد مسکن روستایی در پیشتاب افتتاح شد

اقدامی که خوب اما ناکافی بود و باید اقدام اساسی انجام می گرفت. پس از گذشت چند ماه، با پیگیری های آقای فرهادی فرماندار شهرستان کارهای پیمان سپاری پروژه آغاز شد، پیمانی که رسول اسلامی سرپرست اداره راه شهرسازی هوراند اعلام کرد: پیمان سپاری طرح چند روز پیش به ثمر نشسته و پیمانکار مشغول کار شده است.

اسلامی می گوید: پیشرفت پروژه به تخصیص اعتبار بستگی دارد و بر اساس برآورد سال ۱۴۰۲، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای صفر تا ۱۰۰ این پروژه نیاز است.

اعتباری که همت مضاعف، دلسوزی انقلابی و کار جهادی می خواهد تا جذب و تخصیص یابد، همتی که از مردان باغیرت می توان انتظار داشت، مدیری مثل حسین مذنب که باز تلفن به دست شود و کار جهادی که باید از اورجعلی علیزاده انتظار داشت و پیگیری کرد و دلسوزی انقلابی که از امام جمعه تبریز، آقای آل هاشم می توان انتظارش را داشت تا تریبون نماز جمعه را به حنجره مردم محروم پشتو و پشتوها تبدیل کند.

دو مدیرکل دیگر در استان دوشادوش هم برای محرومیت زدایی این روستا تلاش کردند. یکی آقای ملامهدی مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی و دیگری حجت اله سروری مدیرکل بنیاد مسکن استان که به رغم نبود راه ساخته شده در روستا، با کمک همدیگر ۲۱ واحد مسکن روستایی را برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) ساخته و تحویل دادند.

غلامعلی ملامهدی می گوید: برای ساخت هر یک از این ۲۱ واحد مسکن روستایی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان هزینه شده که ریالی از مردم گرفته نشده است.

تابستان سال گذشته پیگیری محرومیت زدایی روستای پشتو توسط مدیرکل کمیته امداد استان جهشی در این راستا رقم زد، به طوری که وقتی آقای ملامهدی ماجرای روستای پشتو را با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی مطرح کرد، آقای آل هاشم همه مدیران کل مربوطه را به روستا آورد و قول گرفت تا برای محرومیت زدایی روستا تلاش کنند.

 از آن روز تریبون نماز جمعه، دیدارهای مناسبتی و هر فرصتی که دست می داد، امام جمعه تبریز محرومیت زدایی از پشتو را از مدیران استانی و کشوری مطالبه می کرد که نتایج درخشانی داشت.

21 واحد مسکن روستایی در پیشتاب افتتاح شد

یکی دیگر از مدیران استانی که کار جهادی را در پشتو به رخ همه کشید، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی آقای نادر کمالی بود.

او می گوید: وقتی به شیب مسیر دسترسی پشتو نگاه می کنی، انتظار نداری دستگاه های سنگین حفاری بتوانند روی آن ثابت بمانند، چه برسد به حفاری و لوله گذاری! اما این کار را شرکت گاز بعد از انجام کارهای اداری، در عرض سه ماه به نتیجه رساند و علمک ها به در خانه مردم رسید.

21 واحد مسکن روستایی در پیشتاب افتتاح شد

و حالا مردم پشتو این زمستان را می توانند در خانه های گرم خود با آسایش بیشتر نسبت به سال قبل سپری کنند، هرچند آنها آب ندارند!

بله یکی از کارهای زمین مانده در این روستا و علت محرومیت شدید مردم، نبود آب لوله کشی شده است.

با اینکه در سفر آقای آل هاشم، آقای خانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: یک چشمه در شش کیلومتری پشتو شناسایی شده و آب را از آنجا به در خانه های مردم می آوریم؛ اما در این راستا تاکنون قدمی که ثمری داشته باشد، از طرف شرکت آبفای استان برداشته نشده است.

به دلیل خشکسالی های اخیر آب چشمه های روستا به شدت کم شده و قابلیت انتقال به مخزن و رسیدن به خانه ها را ندارد، و اگر هم این کار ممکن شود، باید منتظر خشک شدن باغ های معیشتی مردم بود که آن هم مهاجرت روستاییان را در پی خواهد داشت.

شرکت آبفای استان باید به فکر کشیدن آب از مسیر اصلی شهر هوراند به این روستا باشد، وگرنه به دلیل نبود مایه حیات، مردم پشتو در خانه های نوساز خودشان از نعمت بهداشت، آسایش و رفاه بی بهره خواهند ماند.

اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی نیز با این استدلال که ساختمان کانکسی پیش ساخته این روستا مناسب است، نه تنها برای ساخت ساختمان مدرسه روستا قدمی بر نداشت، بلکه دانش آموزان بی پناه این روستا را در مدرسه بدون حیاط آن به حال خودشان رها کرد تا همچنان زمستان را با حیوانات وحشی منطقه دست و پنجه نرم کنند.

فرهودی مدیرکل نوسازی مدارس استان در این رابطه گفت: مدارس پیش ساخته در سال چهارم سیاست های دولت قرار دارد.

و ما منتظر می مانیم تا کمتر از یک سال دیگر، سال چهارم سیاست های دولت فرابرسد.

روستای پشتو یک مشکل دیگر دارد که در قالب یک روضه می‌گنجد: ۱۰۰ درصد دانش آموزان دختر پشتو بعد از پایه ششم دبستان، ترک تحصیل می کنند!

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم ساخت خانه بهداشت در این روستا را به دلیل آنچه که جمعیت پایین تر از حد نصاب عنوان می کنند، منتفی می دانند.

حال این روستا به یمن تلاش مدیران جهادی کشوری و استانی، در مسیر محرومیت زدایی قرار گرفته، اما تا زمانی که راه ساخته شده مناسب و آب شرب نداشته باشد، مردم آن با مشکلات فراوان گلاویز خواهند بود!

دسترسی به مدارس دوره متوسطه اول، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، دسترسی به آرد، نان، مایحتاج روزانه، علوفه دام و همه و همه فقط به شرطی برای مردم پشتو میسر خواهد شد که راه این روستا ساخته شود.

برای ساخت راه روستا ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است، شاید مبلغ زیادی به نظر بیاید، اما یک “یاحسین” دیگر باید گفت تا این اعتبار هم تامین شود و این کار را باید آقای حسین مذنب و اورجعلی علیزاده انجام دهند.

چرا که از قدیم گفته‌اند: “کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد”.